ARTESCENA SOCIAL DIRECCIÓ

ASSOCIACIÓ ARTESCENA SOCIAL

Artescena Social és una entitat sense afany de lucre, que des del 2003 proposa projectes de dinamització comunitària a través de disciplines artístiques: teatre social, teatre/circ, vídeo, etc. Els seus projectes d’integració generacional i interculturals tenen com objectiu la participació i la cohesió social.

DIRECCIÓ ARTÍSTICA i PROJECTES SOCIALS

OLGA VINYALS MARTORI

IMG-20150909-WA0001
Especialista en teatre social és la directora artística i coordinadora de tots el projectes que s’ha dut a terme com Artescena Social.
Breu currículum:La seva trajectòria professional com actriu i directora es desenvolupa a Italià, en concret a Milà, seguint la Escola de Lecoq al Teatro Arsenale i l’Escola del Piccolo Teatro ” Paolo Grassi”. Funda la companyia Ticvin Teatro Sociale i organitza durant deu anys activitats artístiques i congressos sobre el teatre a les presons. Desenvolupa una experiència de deu anys de teatre a les presons amb homes, dones i adolescents a la Presó San Vittore de Milano. Com actriu treballa durant deu anys amb la companyia professional Il Buratto i Teatro D’Ellfo.
Torna en el 2000 a Catalunya i funda l’associació artescena social, crea el projecte Cruïlla de Camins, tallers de teatre intergeneracionals i interculturals per la cohesió social. Amb l’Associació Artescena dirigeix diversos espectacles intergeneracionals: Sense Equipatge, La Botiga dels Desitjos, El contes de l’avi llop, Passa la vida, Projecte Alba, R-EXISTIR. Els últims espectacles han estat Jo sé què sóc (2014) realitzat gràcies al Projecte del Taller- escola subvencionat pel Departament de Cultura de la Generalitat, “Soroll de telers” , espectacle del projecte TEIXIDORES (artístic, pedagògic i comunitari).
Coordina i dirigeix el projecte de teatre i circ al Casal de Joves “La Fusteria”. També dirigeix i coordina projectes audiovisuals: Cruïlla de camins, Les veus de la memòria , Veïns i Filant records (memòria oral del tèxtil a Cardedeu). Col•labora com a especialista amb la Fundació Pere Tarrés, en cursos per al dinamització comunitària i el teatre social.

webs:www.artescenasocial.blogspot.com http://www.projecteteixidores.wordpress.com
http://www.faceook.com/JoSeQueSoc

NOEMÍ RODRIGUEZ CUADRAS

IMG-20151122-WA0020

Formació: Diplomada en Treball Social i Educadora Social.
Mim i Pantomima al Institut del Teatre BCN
Mim al Centre de Interpretació i Mim Contemporàni
Experta en Mim i Expressió Corporal al Institut del Teatre de Barcelona.
Expressió Corporal amb Gisel Barret i Mantovani
Estructura Corporal Patricia Estocoe
Psicomotricitat amb Adree Lapierre i La Couturier
Experiència Professional
Educadora Social del Ajuntament de Barcelona
Psicomotricitat a Escoles Bresol (BCN )
Pallassa al grup d’animació La Colla Pessigolla. Actriu a curts cinematogràfics
Conductora de tallers a les Escoles de Cardedeu i Directora “Dels Pastorets”
Co-direcció dels espectacles de la Associació Artescena i condueix amb Olga Vinyals el projecte EKILIBRIS a Roca Umbert Fàbrica de les Arts i el Taller de Teatre i circ al Casal de Joves “La Fusteria” de Cardedeu. Col·laboració Artística en el Projecte Teixidores

Teixidores
Ha estat un viatge increïble pels records i les vivències sobretot de les dones que van treballar al Tèxtil a Cardedeu , de vegades històries familiars , íntimes. Un gran regal que fa la gent.
De l’espectacle:  l’emoció dels actors impregnats de la borra del cotó i el soroll incansable dels telers.
Del públic: destacar les sessions que es van fer amb els Instituts, l’incredibilitat dels joves vers un món d’explotació i abús expresada en les seves cares quan veien la situació actual del tèxtil a l’Índia i el treball Infantil. Potser, i dic potser, amb esperança  es van plantejar. per un moment, el sobre-consum i el dret a exigir com a consumidors la garantia que el que comprem s’ elabori respectant els drets humans

PLANTEJAMENT GENERAL DE L’ASSOCIACIÓ

Donar resposta a problemàtiques específiques en les que es troben els individus als qual van adreçats els projectes, tals com el fet migratori, la interacció de col·lectius d’edats diferents, la solitud, la manca de comunicació, etc., els quals troben el seu punt comú dins del grup i que es treballen a partir del teatre social com a eina d’intervenció, per a millorar la qualitat de vida d’aquestes persones.

OBJECTIUS

Integració Intercultual

            Durant els primers anys, Artescena va treballar per afavorir, a través de diverses activitats i espectacles, la integració intercultural, donat el fet d’immigració que s’estava donant a Cardedeu.

En aquests moments, posa l’accent en la integració generacional, responent així a la necessitat actual d’interacció de col·lectius de diferents edats de la nostra vila.

La temàtica dels projectes que posa en marxa, en un món en què la crisi de valors es fa palesa, pretén interpel·lar tant als participants en el grup com a la població de Cardedeu sobre realitats socials amb un caire reivindicatiu.

VALORS

Utilització de les arts escèniques com a mitjà de reflexió i transformació social:

-Cohesió i integració social dels diferents col·lectius que formen part de la societat.

-Defensa de la dignitat humana en els diferents àmbits d’acció de la persona.

-Projecció i difusió dels projectes a la societat a través de diverses accions: espectacles, exposicions, vídeos, llibres, col·laboració amb diferents professionals, entitats i institucions; presència en les xarxes socials…