QUI SOM?

ASSOCIACIÓ ARTESCENA SOCIAL

Artescena Social és una entitat sense afany de lucre, que des del 2003 proposa projectes de dinamització comunitària a través de disciplines artístiques: teatre social, teatre/circ, vídeo, etc. Els seus projectes d’integració generacional i interculturals tenen com objectiu la participació i la cohesió social.

 

 

DIRECCIÓ

OLGA VINYALS MARTORI

Educadora Social, Gestió Cultural, Experta en Teatre Social i Projectes de Dinamització Sociocultural

NOEMÍ RODRIGUEZ CUADRAS

 

PLANTEJAMENT (MISSIÓ, RAÓ DE SER)

Donar resposta a problemàtiques específiques en les que es troben els individus als qual van adreçats els projectes, tals com el fet migratori, la interacció de col·lectius d’edats diferents, la solitud, la manca de comunicació, etc., els quals troben el seu punt comú dins del grup i que es treballen a partir del teatre social com a eina d’intervenció, per a millorar la qualitat de vida d’aquestes persones.

OBJECTIUS (VISIÓ)

Integració Intercultual

            Durant els primers anys, Artescena va treballar per afavorir, a través de diverses activitats i espectacles, la integració intercultural, donat el fet d’immigració que s’estava donant a Cardedeu.

En aquests moments, posa l’accent en la integració generacional, responent així a la necessitat actual d’interacció de col·lectius de diferents edats de la nostra vila.

La temàtica dels projectes que posa en marxa, en un món en què la crisi de valors es fa palesa, pretén interpel·lar tant als participants en el grup com a la població de Cardedeu sobre realitats socials amb un caire reivindicatiu.

VALORS

Utilització de les arts escèniques com a mitjà de reflexió i transformació social:

-Cohesió i integració social dels diferents col·lectius que formen part de la societat.

-Defensa de la dignitat humana en els diferents àmbits d’acció de la persona.

-Projecció i difusió dels projectes a la societat a través de diverses accions: espectacles, exposicions, vídeos, llibres, col·laboració amb diferents professionals, entitats i institucions; presència en les xarxes socials…