ORIGEN DEL PROJECTE TEIXIDORES

Olga Vinyals Martori, directora del Projecte explica l’origen de la idea:

Va ser a partir de conèixer el llibre de l’ASSUMPTA MONTELLÀ “El silenci dels telers. Ser dona a les colònies tèxtils” que el projecte va començar a tenir forma. Per una banda, la meva mare hi havia treballat; per altra, els criteris a l’hora de comprar roba de la meva filla i dels joves d’avui han estat origen i motiu de reflexió dels temes que presentem.

Al mateix temps, el projecte Teixidores responia a la necessitat de poder crear una reflexió sobre gènere i treball que donés continuïtat al darrer espectacle  R-EXISTIR, una obra crítica amb la situació actual i amb tot el que vivim dia a dia. Teixidores, ens ha permés aprofundir en una realitat concreta: el paper i les condicions de treball de la dona.

Els projectes artístics d’ARTESCENA sempre han prioritzat la reflexió de gènere i de discriminació, i han abordat temes com la violència de gènere.

Teixidores també és un homenatge a totes aquelles persones que varen treballar en les fàbriques tèxtils i per aquelles que hi treballen actualment.