Murals
A Ciències Socials els nois i noies van treballar el tema de les fàbriques i colònies tèxtils del segle XX a partir dels continguts de la matèria i dels aprenentatges i reflexions realitzades en la visita de la Colònia Vidal de Puig-Reig que es fa ver conjuntament amb la gent gran d’Artescena Social.
Posteriorment es va preparar la feina feta per ser exposada a l’Exposició “ESTIREM EL FIL” i es va relacionar amb les situacions que es produeixen actualment en el ram del tèxtil i que s’inclouen en l’apartat de l’Espai Crític.
Gravats
Dins l’assignatura d’Educació Visual i Plàstica es van escollir alguns poemes de Miquel Martí i Pol del llibre “La Fàbrica”, es van escollir teles i fils per després poder-los tansformar de forma creativa en gravats per a l’exposició “Estirem el Fil”.
Els gravats es van realitzar a “L’estació és allà… espai per les arts i les lletres”. Els tallers van ser dirigits per Jordi Aligué amb la col·laboració de Loren Ramos.
Espai Crític. I nosaltres… què hi podem fer?

Què hi diuen els grups PARTICIPANTS?
La gent gran d’Artescena Social i els joves de l’institut El Sui reflexionen sobre les situacions d’explotació actuals a partir dels tallers realitzats amb SETEM i les sessions pedagògiques.
Els/les alumnes de l’institut El Sui preparen un apartat en l’exposició per tal d’exposar algunes de les seves idees:
Comprar productes espanyols o d’un altre país en què no explotin tant a les dones de les fàbriques.
Que els adults ajudin i participin en associacions que vetllin pels drets de les treballadores i els infants.
Fer campanyes publicitàries perquè tothom se n’adoni del que està passant realment darrera d’una samarreta.
I a partir d’aquí es convida als visitants a opinar sobre la pregunta final del projecte:
I nosaltres… què hi podem fer?
Què hi diuen els DESTINATARIS del Projecte?
Recull d’opinions dels visitants a l’exposició:
Vetllar per la justícia.
Un gran reflex del que passa.
Reduir els capricis.
Per un món més just.
Revolució dels explotats! Que es manifestin pels seus drets!
No comprar productes de molt baix cost.
Comprar productes propers.
Afavorir el producte local.
Que no ens passi per alt aquesta exposició.
Samarreta 5€ = samarreta amb ocell 25€ més iva
Poder conèixer les marques que no utilitzen mà d’obra barata.
Campanyes de recollida de roba.
Comprar només la roba que necessitem. Reutilitzar.
Consumisme descontrolat. Comprar el que fa falta!! Invertir en fàbriques locals del país! Retallar les importacions. Només podem posar-nos 1 camisa i un pantaló, amb 2 n’hi ha prou. RECICLEM!
Lluitar contra el capitalisme.
Fer vagues o manifestacions per pressionar a aquelles marques que no respectin els drets dels seus treballadors i treballadores.
Si descobrim l’explotació infantil en un comerç i deixem de comprar-hi, al final faran alguna cosa per eradicar-la o sinó perdran vendes.
Fa anys, quan a Alemanya es va saber que Nike feia explotació infantil, les vendes van caure 45%. Nike es va veure obligada a firmar i executar protocols que asseguressin que no feien servir mà d’obra infantil.
Com a consumidors podem recolzar campanyes com roba neta.
Escull bé què compres i canviaràs el món.
Preguntar a les botigues informació com ara: D’on ve la roba que comprem? O bé: En quines condicions ha estat fabricada? Pot ajudar a pressionar les grans marques en tant que els consumidors mostrem interès per temes més enllà del color, marca, disseny o preu de la roba.