ELS PROTAGONISTES OPINEN

Grup Artescena Social

DSC_0051

El projecte ens ha portat a reviure molts moments del passat… molts records.

Ens ha agradat molt, sobretot a través de l’espectacle Soroll de Telers, mostrar als més joves una forma de viure d’una època molt diferent a l’actual.

Algunes de les escenes de l’espectacle ens han sacsejat emocionalment ja que corresponen a situacions dures.

Ens ha impactat i ens ha sorprès positivament actuar de forma tan propera davant d’un públic tan jove, ha estat molt interessant.

El projecte ens ha permès conèixer situacions actuals d’explotació i reflexionar-hi. El treball de sensibilització considerem que ha estat important tant per a nosaltres com per als joves i també per al públic que ha participat de les activitats del projecte.

Considerem que ha estat molt enriquidor per a tothom i que és important que s’hagi pogut donar a conèixer al públic en general, a través d’una exposició, en la qual els/les alumnes s’hi han implicat molt i hi han treballat de forma creativa des de les diferents assignatures.

Dençà que vàrem començar el projecte ens hem començat a mirar més l’etiqueta de la roba i a preguntar-nos en quines condicions de treball es deuen trobar les dones i nenes teixidores que hi ha darrera la peça.

 

Alumnes de 4t d’ESO l’INS El Sui

alumnes 1 alumnes 2 alumnes 3

El Projecte Teixidores ha estat un bon treball. Ens ha fet veure les coses des d’un altre punt de vista.

Hem après molt i ens hem divertit molt. Una experiència com aquesta… s’ha de repetir!

De veritat, ens ha agradat molt. M’ho he passat molt bé i m’he divertit. Tinc una altre gran record del Sui per quan plegui.

Una molt bona forma d’aprendre i d’ajudar-nos a reflexionar!

 Fer aquest treball ha estat molt bé. Hem pogut conèixer mes a fons la vida en el temps dels nostres avis i la vida de les persones grans que van treballar a les fàbriques tèxtils. El millor, però, ha estat poder anar a l’exposició i veure el resultat del treball que hem anat fent durant el trimestre. Ha estat molt i molt bé!

En aquest projecte he aprés moltes coses. Però voldria destacar que em va agradar especialment la xerrada sobre les etiquetes!

Un treball molt profitós! Mai està de més poder saber què va passar en el passat i com han canviat les coses.

Ha estat un tema molt interessant, un treball divertit, que ens ha despertat la curiositat per saber més.

 Aquest treball ens ha servit per prendre consciència que la producció de roba requereix un gran esforç de procediment per fer-la, alhora que per conèixer l’explotació laboral que encara avui hi ha al món. A vegades la gent no s’adona de que darrera d’una simple samarreta pot haver unes condicions de treball poc dignes per a infants i dones.

Ha estat tota una aventura: anar al teatre, fer la visita a la colònia Vidal, preparar els panells per l’exposició, xerrada sobre com es fa actualment la roba que portem, poemes, passarel.la de moda, exposició… Hem col·laborat molta gent en un projecte comú que ha estat tot un èxit.