Visites Museus del Tèxtil

VISITA A LA COLÒNIA VIDAL AMB L’INS EL SUI

6 de novembre de 2015, l’alumnat de 4t d’ESO i el professorat de l’IES El Sui juntament amb persones del grup d’Artescena Social van realitzar una sortida a la Colònia Vidal de Puig-Reig. La visita guiada que va proporcionar el museu va ser completa, didàctica i també molt ben aprofitada tant pels joves com per la gent gran.

Els nois i noies recullien informació per tal de fer el treball dins la matèria de Ciències Socials que servirá posteriorment per contribuir amb l’Exposició Intal·lació que organitza Artescena Social del 9 al 18 de desembre d’enguany dins la fase ESTIREM DEL FIL. Responien també a les preguntes del guia mostrant els coneixements apresos a classe.

El grup de gent gran va aportar els seus coneixements d’acord amb la seva experiència de treball dins de les fàbriques tèxtils i vivències relacionades amb l’època, van fer preguntes i es van estar atentes a tots els detalls del museu.

La visita ajuda també a situar-se a alguna de les persones grans en el seu paper dins l’espectacle Soroll de telers i a comprendre millor el  treball previ realitzat de Lectures Dramatitzades basades en el llibre de l’ASSUMPTA MONTELLÀ El silenci dels telers. Veure l’espai real, la maquinària, sentir el seu soroll i  les explicacions sobre les condicions en les quals es vivia a la colònia els va permetre situar-se i posar-se a la pell d’aquelles persones que hi van viure.

@artescena1

VISITA AL MUSEU INDUSTRIAL DEL TER AMB LA GENT GRAN

En el museu es van poder visitar les exposicions permanents i va servi per ampliar aprenentatges relacionats amb la fàbrica de riu, la societat industrial i els rius mediterranis. Va ser interessant que el grup pogués veure la maquinària que s’utilitzava i el seu funcionament. Així com el vocabulari i les expressions pròpies del ram del tèxtil.

museuter 1museuter 2