Direcció Pedagògica

IMG_20150323_190257

La Mercè Clos Muntsant  ens explica el sentit que per a ella com a directora del projecte d’aprenentatge servei, té el Projecte Teixidores. I nosaltres… què hi podem fer?

El Projecte Teixidores en la seva vessant més pedagògica ha permès fer un treball d’Aprenentatge Servei d’integració generacional.

El fet de poder apostar per la inclusió de la gent gran i els joves dins d’un projecte amb uns mateixos objectius permet que cada grup i cada persona pugui aportar el millor d’ells mateixos i l’enriquiment mutu.

Com deien alguns dels alumnes: la gent gran pot aportar experiències, coneixements, reflexions i sabiesa gràcies al seu recorregut de vida i els joves poden aportar vitalitat, energia, idees innovadores d’acord amb els avenços de les noves tecnologies, entre d’altres.

Ciutadans de l’ara i de l’aquí, els uns amb una una història llarga de vida; els altres amb una història per escriure, tots amb la capacitat per crear i aportar quelcom enriquidor.

La memòria oral de les persones que van treballar a les fàbriques tèxtils al segle passat, el paper de la dona en el treball, les vivències actuals de dones i nenes que treballen actualment en el món del tèxtil en unes condicions infrahumanes… És bo poder parlar del respecte dels DRETS HUMANS també amb els més joves.

Reflexions que esdevenen creació conjunta visible també a la comunitat de Cardedeu en l’Exposició que podrà ser visitada al desembre de 2015 per escoles, instituts i població general de Cardedeu i que inclourà també activitats en les que intervendran els dos col·lectius poden ser molt enriquidores.

L’art i el teatre com a vehícles d’expressió que trascendeixen el gest i la paraula, que van més enllà de l’individu, del grup que actua interpel·lant al públic prenen força realitzant una funció social.